2021 knallend van start tegen De Graafschap

Geschreven door Redactie

De oliebollen zijn op, het nieuwe jaar is ingeluid en het is tijd om weer te gaan voetballen. Bij gebrek aan vuurwerk rond oudjaarsnacht is er voor Almere City FC veel aan gelegen om in voetballend opzicht wel een knallende start van 2021 te beleven. Bij winst op De Graafschap (kickoff zaterdag 2 januari 21.00 uur) wint City namelijk de vierde periodetitel uit de clubhistorie. 

Tegen geen van de huidige ploegen in de Keuken Kampioen Divisie hebben de Almeerders namelijk een slechter record dan tegen de club uit Doetinchem. De 22 voorgaande ontmoetingen leverden slechts twee overwinningen op voor City. Maar liefst veertien keer wonnen de Achterhoekers terwijl het zes keer bij een gelijkspel bleef tussenbeide.

Ook vorig seizoen kon tegen De Graafschap geen driepunter worden gescoord. In de uitwedstrijd werd met een doelpuntloos gelijkspel nog een verdienstelijk punt gepakt, maar de openingswedstrijd in het vernieuwde Yanmar Stadion leverde in sportief opzicht minder jolijt op. City zat geen moment goed in de wedstrijd en oud-Almeerder Javier Vet en Ralf Seuntjens bepaalden de eindstand op 0-2.

De wedstrijd van deze zaterdagavond is dus een absolute kraker en kan een sleutelduel zijn voor het verdere verloop van de competitie. Wint de ploeg van Ole Tobiasen, dan pakt het de periodetitel en zet het de concurrentie op acht punten. Bij verlies wordt het gat in één speelronde overbrugbaar. 

Ook deze wedstrijd is te beluisteren via Easy FM, waar Jordy Haak en Lenno van Dekken je zoals elke wedstrijd voorzien van live commentaar. Wie liever de beelden erbij heeft kan terecht bij ESPN, het voormalige Fox Sports.

Onze Ambassadeurs