Minder zware misdrijven in bijna alle gemeenten

Geschreven door Redactie

In de meeste Flevolandse gemeenten is het aantal misdrijven met een hoge impact op slachtoffers het afgelopen jaar gedaald, blijkt uit onderzoek van RTL Nieuws. Alleen op Urk nam het aantal toe. Het gaat dan om zaken als overvallen, inbraken en straatroven.

RTL Nieuws vergeleek cijfers van de politie over deze 'High Impact Crimes' tot en met november afgelopen jaar met de cijfers in dezelfde periode het jaar ervoor.

In Almere daalde het aantal misdrijven met 127 (van 1755 tot 1628), in Lelystad met 5 (van 629 naar 624), in Dronten met 28 (161 naar 133), Biddinghuizen met 40 (68 naar 28), Swifterbant met 2 (25 naar 23). In Zeewolde daalde het aantal misdrijven van 86 naar 61 (25 minder) en in Emmeloord zakte het aantal van 195 naar 119 (76 minder).

Bij ruim een kwart van de totaal 2500 Nederlandse woonplaatsen was er het afgelopen jaar volgens RTL een stijging in het aantal misdrijven te zien. Hoewel er landelijk sprake is van een lichte daling, is die vermindering door corona niet zo sterk als experts volgens RTL hadden verwacht.

Onze Ambassadeurs