Tot vier jaar cel voor woningoverval op familielid

Geschreven door Redactie

Een vrouw van 22 jaar uit Amstelveen is tot een jaar jeugddetentie veroordeeld, waarvan de helft voorwaardelijk, voor betrokkenheid bij een woningoverval op haar eigen oom in de Nat King Colestraat in Almere.

Een vrouw van 28 jaar uit de omgeving van Rotterdam werd veroordeeld tot drie jaar celstraf. Een derde verdachte van 25 jaar kreeg vier jaar gevangenisstraf opgelegd. Twee andere verdachten zijn wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken.

Het nichtje van de beroofde bewoner heeft verklaard dat ze vooraf wist van de beroving. Ze zou onder druk gezet zijn om ter voorbereiding foto's te maken van het huis. Op de telefoon van het nichtje vindt de politie een WhatsApp-gesprek waarin onder meer wordt gesproken over foto’s die ze moeten wissen én over hun angst om gepakt te worden. Ook wordt de naam van een medeverdachte die in de woning was genoemd. In een getapt telefoongesprek uit hij daar vervolgens zijn zorgen over. Uiteindelijk legt het nichtje bij de politie belastende verklaringen af over alle medeverdachten.

Het 22-jarige nichtje was op de dag van 10 november 2018 met een vriendin (23) op bezoek bij haar oom en tante. Rond twee uur 's nachts hoort de oom gerommel bij zijn balkon. Voor hij het wist werd hij door een man op een bank geduwd en bedreigd met een vuurwapen. Hij is met dat wapen ook geslagen.

Een man vraagt vervolgens: "Waar is het geld?" Nadat het slachtoffer zegt dat hij geen geld heeft, wordt hij meerdere keren geslagen en bedreigd. Ondertussen hoort hij hoe anderen zijn kasten doorzoeken en leeghalen. Terwijl er nog iemand op zijn rug zit, haalt een ander zijn trouwring van zijn vinger. Het slachtoffer ziet uiteindelijk drie personen wegrennen. Ook zijn nichtje is dan verdwenen.

Haar vriendin die mee op bezoek was bij de oom werd wegens gebrek aan bewijs vrijgesproken. Eerder deze maand hoorde zij voor haar aandeel nog tien maanden jeugdcel, waarvan vijf maanden voorwaardelijk eisen.



Onze Ambassadeurs