'Oosterwold niet geschikt voor plan grote huizengroei'

Geschreven door Redactie

De Almeerse woonwijk Oosterwold kan niet worden gebruikt voor de tienduizenden extra woningen die de Tweede Kamer in Flevoland wil laten verrijzen. Oosterwold is ontworpen voor 15.000 woningen en als dat er meer worden, wordt het groene karakter van de wijk aangetast, zegt burgemeester Weerwind. 

In een motie die in de Tweede Kamer is aangenomen staat dat er in Flevoland de komende jaren 100.000 woningen moeten worden gebouwd. Door massale woningbouw moet de grote druk op de woningmarkt afnemen. Minister Ollongren van Binnenlandse Zaken schreef in november dat er 65.000 tot 75.000 woningen kunnen worden gebouwd in Almere Stad, Pampus en Oosterwold. 

Volgens Weerwind is Oosterwold een overgang tussen stad en polder en biedt de wijk een groene woonomgeving. Het 'unieke woonmilieu' draagt bij aan evenwicht en diversiteit in de regio, vindt de burgemeester. Daarom moet de ruimte voor meer woningen volgens hem op andere plekken in Almere worden gezocht.

Onze krant nog niet ontvangen?