Wetenschappers ontdekken de 10 miljard jaar oude "superaarde" planeet

Geschreven door Redactie

Wetenschappers hebben een rotsachtige "superaarde" planeet ontdekt in een oud sterrenstelsel dat waarschijnlijk 10 miljard jaar geleden is gevormd, slechts een paar miljard jaar nadat het Melkwegstelsel ontstond.

Waarom het ertoe doet: de pas ontdekte planeet kan waarschijnlijk geen leven ondersteunen, maar over het algemeen denken onderzoekers dat oudere planetaire systemen een grotere kans hebben om mogelijk leven te herbergen omdat ze lang leven.

Twee andere planeten zijn in een baan om de ster, waarvan wordt aangenomen dat ze gasvormig zijn en verder weg dan de rotsachtige wereld. Onderzoekers gebruikten de TESS-missie van NASA en het Keck-observatorium om de superaarde te vinden en te bevestigen. Een onderzoek met details over de vondst is geaccepteerd door het Astronomical Journal.

Onze krant nog niet ontvangen?