RIVM: vijf doden, ruim 300 minder nieuwe coronabesmettingen

Geschreven door Redactie

De afgelopen week zijn opnieuw vijf inwoners van Flevoland overleden aan COVID-19. Het gaat om vier Almeerders en één inwoner van Urk. Net als in de rest van Nederland is het aantal bevestigde besmettingen in Flevoland gedaald. 1010 inwoners van de provincie werden in de afgelopen week positief getest. Dat blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM. 

Het aantal geconstateerde besmettingen in één week is voor het eerst in bijna drie maanden weer gedaald. Vorige week testten 1321 Flevolanders in de zeven voorafgaande dagen positief op het coronavirus, de week daarvoor 1265. In vier Flevolandse gemeenten vond een forse daling plaats. In Noordoostpolder bleef het aantal positieve tests nagenoeg gelijk en alleen op Urk steeg het aantal behoorlijk.


De meeste besmettingen werden in Almere geconstateerd: 587. Vorige week waren er nog 841 positieve testen in Almere. In de gemeente Lelystad kwamen er 174 positieve testen bij, ten opzichte van de 218 van de week ervoor. In Noordoostpolder testten 65 inwoners positief, een kleine stijging ten opzichte van de 63 van vorige week. In Dronten testten 37 inwoners positief tegenover 74 afgelopen week. Op Urk kwamen er de afgelopen week 124 coronabesmettingen bij, tegenover 71 geconstateerde besmettingen in de week ervoor. In de gemeente Zeewolde waren het er 23, vorige week nog 54.