Geloof je in magie?

Geschreven door Redactie

Zoals de meeste goocheltrucs, is deze volkomen gebaseerd op de wetenschap. Dat doet echter niets af aan het plezier en de verwondering ervan.

De magie in dit recept komt van een kleine blauwe bloem afkomstig uit Zuidoost-Aziƫ, de vlindererwt. Thee gemaakt van deze bloemen begint rijk, saffierblauw. Het is eigenlijk moeilijk te geloven dat iets dat blauw is opeens paars kan worden. Deze magische kleur veranderende limonade krijgt zijn natuurlijke kleur van de vlinder erwtenbloem, die voor je ogen verandert van diepblauw naar levendig magenta!

Wat heb je nodig? 5 kopjes gefilterd water, 1 kopje kristalsuiker, 1/2 kop gedroogde vlinder erwtenbloemen, 1 kopje vers geperst citroensap. 

Combineer in een pan 3 kopjes gefilterd water met suiker. Roer de vlinder erwtenbloemen erdoor. Breng aan de kook. Haal van het vuur, dek af en laat 10 minuten trekken. Zeef door een fijnmazige zeef en gooi vaste stoffen weg. Zet apart om af te koelen. Meng citroensap en de resterende 2 kopjes water in een pot of glazen maatbeker. Vul glazen met ijs om te serveren. Giet afgekoelde vlinder erwtensiroop in glas en vul ongeveer halverwege. Giet het citroenmengsel eroverheen en zie hoe de magie gebeurt! Waar de citroen de siroop ontmoet, verandert de kleur van blauw naar paars. Roer om de twee mengsels te combineren tot de kleur overal paars is en geniet ervan! 


Onze krant nog niet ontvangen?