Minder treinstoringen in 2020, maar sommige Almeerse stations zijn uitzondering

Geschreven door Redactie

In het coronajaar 2020 waren er in Nederland veel minder treinstoringen. Opvallend genoeg steeg het aantal storingen op de stations Almere Poort, Muziekwijk en Centrum juist wel. Dat blijkt uit onderzoek van LocalFocus op basis van gegevens van de website rijdendetreinen.nl, een site die alle storingen bij de verschillende treinvervoerders in ons land verzamelt.


Het aantal verstoringen op het spoor was vorig jaar vrijwel overal lager dan in 2019. In totaal meldden vervoerders ruim 3.500 storingen van tien minuten of langer. In 2019 waren dit er nog ruim 4.500 duizend. 


Er is geen duidelijke oorzaak waarom juist in Almere het aantal storingen wel steeg. Er zijn meerdere keren stremmingen geweest wegens seinstoringen, maar ook aanrijdingen en defecte treinen zorgden voor vertraging.

Als gevolg van de corona-uitbraak was het aantal treinreizigers fors lager dan voorheen. In 2019 pakten op een gemiddelde dag nog 1,3 miljoen mensen een NS-trein. In coronajaar 2020 waren dit er gemiddeld 580.000 per dag.

Onze Ambassadeurs