Lelylijn ook in verkiezingsprogramma GroenLinks

Geschreven door Redactie

Ook GroenLinks heeft de aanleg van de Lelylijn vastgelegd in het verkiezingsprogramma voor de Tweede Kamerverkiezingen van dit jaar. Dat programma is zaterdag definitief vastgesteld op het landelijke online partijcongres.

Dit tot grote tevredenheid van GroenLinks Flevoland fractievoorzitter Bas de Reus. Volgens hem ziet de partij, net als onder meer D66, SP, PvdA, ChristenUnie en het CDA veel meerwaarde in de spoorlijn tussen Lelystad en Groningen.

Volgens De Reus wordt met de steun een duidelijk signaal afgegeven en heeft hij er vertrouwen in dat de Lelylijn straks een plek krijgt in het regeerakkoord van de nieuw te vormen coalitie na de verkiezingen.

Wat betreft GroenLinks moet de spoorlijn in elk geval ook Emmeloord, Heerenveen en Drachten aan doen en moet de Lelylijn op termijn worden doorgetrokken naar Hamburg.

Onze krant nog niet ontvangen?