Zoektocht naar hondje dat uit auto is gegooid

Geschreven door Redactie

Meer dan vijfentwintig vrijwilligers zoeken sinds zaterdagochtend in het Oostrandpark naar een hondje dat vanaf de Buitenring (N702) uit een auto zou zijn gegooid. Volgens Brenda Schoorstra van Dogsearch Nederland is het beestje uit paniek het park in gevlucht.

Het zou gaan om een kruising tussen een teckel en een beagle met hangoortjes en de kleur van een golden retriever. Dogsearch Nederland heeft een kleine 200 flyers geprint, die worden in de omgeving opgehangen en uitgedeeld. De hondenclub hoopt daarmee het hondje terug te vinden.

De hondenclub heeft een melding gedaan bij de politie en de dierenambulance. Volgens Dogsearch Nederland is het hondje iets voor 8.00 uur 's ochtends uit de auto gezet, vlak na de rotonde bij de Bosranddreef. Het beestje probeerde achter de auto aan te rennen, maar die ging harder rijden. Daarna is het hondje tussen de bomen gevlucht.

De dierenambulance Midden-Nederland bevestigt dat de melding is ontvangen. Als het hondje gevonden wordt, zal de dierenambulance het beestje opvangen. "Dan kan hij bijkomen van het avontuur," aldus woordvoerder Dik Nagtegaal. "Want het klinkt als een stressvolle toestand."

De dierenambulance controleert dan ook of het dier gechipt is. Als dat niet zo is, komt er een foto op Facebook in de hoop dat mensen het hondje herkennen. Op die manier probeert de ambulance in contact te komen met de eigenaar. Verder onderzoek ligt volgens Nagtegaal bij de politie: "Want het dumpen van dieren is een overtreding van de wet."