Kijk "Happy!" op Netflix

Geschreven door Redactie

Nick Sax is een detective die huurmoordenaar is geworden die geniet van zijn volledig disfunctionele leven. Dan, nadat hij tijdens een klap een hartaanval heeft gehad, wordt hij wakker en ontdekt dat hij nu wordt vergezeld door Happy, een kleine blauwe vliegende eenhoorn.

Hij is de denkbeeldige vriend van zijn ontvoerde dochter Hailey en gelooft dat Nick de held is die haar te hulp zal schieten.


Wat volgt is een grote hoeveelheid ernstig geweld en verontrustende scènes, die voor sommige kijkers waarschijnlijk onaangenaam zullen zijn. Dat gezegd hebbende, het verhaal, aangepast van een korte komische serie met dezelfde naam, is een vermakelijk verwrongen versie van drama's van ernstige misdrijven, met een duister gevoel voor humor dat blijft staan, zelfs als je al het bloed hebt weggevaagd. Sommige grappen zijn gebaseerd op het duidelijke contrast tussen Nick's onverschilligheid voor de gruwelen van de criminele wereld en de kinderachtige naïviteit van Happy, maar die dynamiek verandert door de acht afleveringen van de serie, voordat kijkers er genoeg van kunnen krijgen.