7 ongelooflijk romantische kleine stadjes in Europa

Geschreven door Redactie

Ah, de dag van romantiek staat voor de deur. Februari is een kans om de romantiek nieuw leven in te blazen, liefde voor elkaar te uiten of misschien voor het eerst te zeggen: "Ik hou van jou". Voor velen heeft Europa altijd romantiek geïnspireerd. Liefde hangt in de lucht, het zit in de kunst, het is in de straten en markten van de grootste steden en in de pittoreske kleine steden en dorpen.

Hier is een blik op zeven van de meest romantische kleine steden in Europa.

Manarola, Italië: Dit charmante en romantische stadje maakt deel uit van de beroemde dorpen van Cinque Terre. Manarola is gebouwd in een rotsachtige klif, meer dan 60 meter boven de Middellandse Zee. Het dorp bestaat uit veelkleurige huizen en gebouwen, waardoor het een van de meest pittoreske dorpjes van Italië is. Beneden de kleine haven vind je een piazza met charmante boetieks, winkels en een overvloed aan visrestaurants. De stad is op zijn meest romantische terwijl je vanaf een veranda chianti nipt en naar de zonsondergang kijkt.

Een kanaal in Colmar, Frankrijk: Kanaalsteden zijn zo romantisch. Colmar, gelegen nabij de grens van Duitsland en Zwitserland, is zo'n plek. De charme van de kleurrijke middeleeuwse gebouwen aan het water langs de met bloemen omzoomde grachten was de inspiratie voor de dorpssfeer in Disney's Beauty and the Beast. Je voelt je alsof je in een romantisch sprookje bent terwijl je door de kronkelende geplaveide straten dwaalt. Zoek een leuke boetiek of café waar chocolade of wijn wordt verkocht en geniet van de sfeer.

Bibury, Engeland: De sprookjesachtige romantiek van dit pittoreske Engelse dorp is op het eerste gezicht duidelijk. Beroemd om zijn "honingkleurige stenen huisjes" verspreid over het platteland van Cotswold, Bibury (spreek uit tot ziens) ligt in Gloucestershire, ongeveer 130 kilometer ten westen van Londen. Dichter William Morris beschreef Bibury ooit als 'het mooiste dorp van Engeland' en was de plek waar Bridget Jones’s Diary (2001) en Stardust (2007) werden gefilmd. Het dorp wordt doorsneden door de rivier de Coln, die aan de charme bijdraagt, en hier vind je de legendarische Bibury Trout Farm en Arlington Row, de beroemde reeks huisjes die dateren uit de 17e eeuw. Je kunt zelfs overnachten in een van hen, 9 Arlington Row.

Hete lucht ballonnen in Goreme, Turkije: Goreme, gelegen in een van de populairste toeristische regio's van Turkije, is een slaperig stadje, maar het kan voor iedereen weer romantiek opwekken. De beste manier om Goreme te bereiken, is door te vliegen. Je kunt vanuit Istanbul vluchten naar de naburige steden Kayseri en Nevsehir.

Een van de beste ideeën voor uw romantische uitje is genieten van de zonsondergang in Red Rose Valley, waar je kunt genieten van de ruige en vreemde rotsformaties rondom de stad. Plan een Turkse theedate bij Anatolian Kitchen. Heteluchtballonnen zijn de romantische passie van deze stad geworden. Bekijk de ballonnen die opstijgen tijdens zonsopgang of zonsondergang of geniet van een rit met koppels, het is de magische manier om het gebied te ervaren.

Giethoorn, Nederland: Er is niets romantischer dan een langzame, rustige cruise over een schilderachtig kanaal in een van de meest romantische steden van Nederland. Giethoorn staat bekend als het "Venetië van Holland" en ligt in de provincie Overijssel en heeft slechts 3.000 inwoners. Het is een ander sprookjesachtig stadje, waar het kanaal zachtjes door een dorp met huizen met rieten daken, prachtige tuinen en kriskras door meer dan 150 bruggen snijdt. Hoewel een boot de meest charmante en romantische manier is om Giethoorn te zien, is het ook een heerlijk wandel- of fietsstadje. Te voet of op wielen vind je geweldige winkels, lokale artiesten en tal van restaurants en cafés.

Zonsondergang over Portree, Schotland: Het dorp Portee ligt aan de oostkant van het eiland Skye, dat bekend staat als de 'meest romantische plek waar je nog nooit van hebt gehoord'. Het 2de-eeuwse dorp is een van de 20 kleine dorpen op het eiland. Hier vind je een zekere rust gecombineerd met het ruige landschap van het eiland. Het is ook een erg populaire plek geworden om een ​​huwelijksaanzoek te doen! Na een romantische maaltijd in het beste restaurant van Portree, Dulse and Brose, kun je naar Talisker Beach, Old Man of Storr of The Fairy Pools gaan om de grote vraag te stellen.

De stad Cochem, Duitsland: Dit betoverende rivierdorp, gelegen in het hart van de romantische Moezelvallei, staat bekend om zijn landschappen, wijn en vakantiefeesten. De romantiek is te vinden in het geweldige spektakel van het opdoemende middeleeuwse kasteel van Reichsburg, dat uitkijkt over Cochem, evenals de tijdrovende heropvoeringen, middeleeuwse markten, toneelstukken en eten die je verwelkomen langs de promenade van de stad. Hier vind je sprookjesachtige huizen, charmante boetiekjes en verschillende wijnwinkels met de beroemde flessen uit de regio.






Onze Ambassadeurs