Cultuurfonds Almere organiseert kennissessie over digitalisering in de cultuursector

Geschreven door Redactie

Cultuurfonds Almere en de gemeente Almere inventariseren al sinds het begin van de coronacrisis wat cultuurmakers nodig hebben om aan het werk te kunnen blijven.

Uit een inventarisatie voor het Coronapakket Cultuur blijkt er bij cultuurmakers behoefte te zijn aan meer kennis over digitalisering. Daarom organiseert Cultuurfonds Almere een kennissessie over digitalisering op woensdag 3 maart tussen 10:00 – 11:30.

“Door de coronacrisis moeten we ook naar nieuwe manieren kijken om cultuurmogelijk te blijven maken.” - Cultuurfonds Almere

Creatief omgaan met uitdagende situaties

Door de coronacrisis is de manier waarop cultuur aangeboden kan worden drastisch veranderd. Theaters, bioscopen en concertzalen zijn dicht en de anderhalve meter afstand maatregel maakt het voor veel cultuurmakers lastig om hun publiek te bereiken. Jan-Melle Liscaljet, directeur cultuurmakelaar van Cultuurfonds Almere vertelt: “Steeds meer cultuuraanbod is digitaal. Dat is op het moment dé manier om je publiek te bereiken. Denk bijvoorbeeld aan podcasts, streaming, online presentaties en virtual reality.”

Toch is de coronacrisis niet de enige aanleiding voor de kennissessie van 3 maart. JanMelle: “Digitaal cultuur aanbieden hoort ook gewoon bij deze tijd. Er zijn inmiddels zoveel mogelijkheden waar je als cultuurmaker creatief gebruik van kunt maken. Als Cultuurfonds Almere willen wij door het aanbieden van deze sessie handvatten geven om zelf aan de slag te kunnen.” En dat zelf aan de slag kunnen is belangrijk, beaamt ook Sanne Kooiman, filmmaker en host van de kennissessie: “Als Cultuurfonds Almere willen we graag bijdragen aan het verbinden, versterken, verbreden en vooruitgaan van de sector. We hebben een mooi programma samengesteld waarin naast het delen van kennis ook de verbinding met andere cultuurmakers centraal staat. Ondanks dat het zware tijden zijn voor de cultuursector is het ook een kans om te blijven innoveren. Cultuurmakers zijn altijd goed geweest in het creatief kunnen omgaan met uitdagende situaties en op deze manier hopen wij hen daar een extra handje bij te kunnen helpen.”

Inspirerende sprekers

Tijdens de kennissessie zullen Arno van Boven en Joost Bosman vertellen over hun ervaring met digitalisering. Sanne vertelt: “Arno vertelt ons vanuit zijn ervaring als allround programmamaker over podcasts en online presentaties. Vanuit zijn betrokkenheid bij EasyFM en KijkTV kent deze wereld geen geheimen voor hem. Joost gaat vertellen over Virtual Reality. Wat kan hier allemaal mee en wat zijn do’s and don’ts? We kijken ernaar uit om samen met hen een inspirerende sessie te organiseren.”

Je kunt je aanmelden voor de kennissessie door een mail te sturen naar info@cultuurfondsalmere.nl. Je krijgt vóór 3 maart een ZOOM link waarmee je bij de kennissessie aanwezig kunt zijn.