Column: Taalkundig Almere

Geschreven door Redactie

Almere is een stad om trots op te zijn.

Niet alleen omdat Almere innovatief en vindingrijk is, maar vooral omdat ik zie hoe succesvol Almeerders kunnen zijn. Wij weten het onmogelijke mogelijk te maken. Almere is een stad die, net als haar inwoners, constant aan verandering en ontwikkeling onderhevig is.  


In 2016 stond er in onze lokale krant een artikel over de laaggeletterdheid binnen Almere. Ruim 1 op de 9 Almeerders tussen de 18 en 65 jaar heeft last van laaggeletterdheid. Zij hebben het lees- en schrijfniveau van een groep 8-leerling. Afgelopen september was het dan ook de wethouder van onderwijs, Roelie Bosch die samen met de bibliotheek Almere een taalakkoord heeft gesloten om laaggeletterde Almeerders te helpen.


Ik was zo trots op onze stad en dit geweldige initiatief. Lezen is fantastisch. En dus vond ik het ook geweldig toen ik hoorde dat één van onze Almeerse iconen, schrijfster Ilse Ruijters, weer een nieuw boek uitbracht. Dit boek is getiteld ‘Minnaar’.


Ilse, die reeds eerder thrillers uitbracht, zoals ‘De onderkant van sneeuw’, ‘Later als ik dood ben’ en ‘Meisje van me’, was daarvoor al bekend door haar mooie columns. Iedere keer weet Ilse met haar manier van schrijven het voor elkaar te krijgen dat ik het boek in één ruk uit lees en eindig met een brok in mijn keel van de spanning. Deze schrijfster heeft niet voor niets de ‘Hebban Thriller Award’ gewonnen en kan naar mijn mening worden vergeleken met schrijvers zoals Simone van der Vlugt, Corine Hartman en Saskia Noort.


In haar nieuwe boek ‘Minnaar’ gaat het om een spannende liefdesrelatie die al snel overgaat in een bloedstollende, levensgevaarlijke verhouding. De rollercoaster aan emoties geeft je het gevoel mee te spelen in het verhaal. Voor mij een eerlijke kanshebber voor een nieuwe literatuurprijs.


Het Nederlands ijsplezier is over. Tijd om met een lekkere warme kop chocolademelk te gaan genieten van dit nieuwe boek!


Ga jij het lezen?


Onze Ambassadeurs