Lekker chili con carne recept van Sandy Hoed

Geschreven door Redactie

We kunnen eindelijk gezond afvallen en ook nog eens lekker eten! 

Sandy Hoed is een gewichtsconsulente die mannen, vrouwen en kinderen helpt met een gezondere leefstijl. "Afvallen lekker in je vel zitten en toch lekker eten" dat is Sandy haar motto. Sandy komt langs bij je huis en houdt in haar menu rekening met wat jij lekker vindt. Haar begeleiding kan deels of helemaal worden vergoed door jou zorgverzekering. Hieronder vind je één van Sandy's lekkerste recepten. 

Recept chili con carne 

Ingrediënten voor 2 personen

 • 200 gram rundergehakt of vegetarisch gehakt;
 • 100 gram zilvervliesrijst (ongekookt gewogen;
 • 1 blik bruine bonen (afgespoeld);
 • 1 paprika in blokjes gesneden;
 • 1 blikje mais (afgespoeld);
 • 1 klein blikje tomatenpureel;
 • 1 grote tomaat of 4 kleine in blokjes gesneden
 • 1/2 ui gesnipperd
 • 1 teentje knoflook
 • 1 theelepel chilipoeder
 • 1 theelepel paprikapoeder
 • 1 theelepel komijnpoeder
 • 1 theelepel oregano
 • peper en zout

Bereidingswijze

Breng water aan de kook en kook de rijst volgens de verpakking. Snijd de ui fijn en pers de knoflook in de knoflookpers. Snijd ook alvast de paprika in blokjes. Doe een eetlepel olijfolie in een grote wokpan. Fruit de ui en de knoflook voor twee minuutjes en rul daarna het gehakt. Bak na twee minuutjes de paprika mee. Voeg de blokjes tomaten toe, Daarna voeg je de tomatenpuree, bruine bonen en mais toe. Als laatste voeg je de kruiden toe en vervolgens laat je dit even pruttelen zodat het lekker op smaak kan komen.

Wil je meer recepten ontvangen van Sandy? Kijk dan op haar website!