Komende vier jaar 5,3 miljoen euro voor verbeteren biodiversiteit

Geschreven door Redactie

Gedeputeerde Staten willen vanaf 2022 vier jaar inzetten op het verbeteren van de biodiversiteit in Flevoland. Daarvoor wordt jaarlijks ongeveer 1,3 miljoen euro uitgetrokken, als het aan het provinciebestuur ligt.

Dat blijkt uit het Actieplan Biodiversiteit. Het geld is onder meer bedoeld voor het aanpassen van de dijken, kades en bermen om ze aantrekkelijker te maken voor dieren.

"Meer biodiversiteit is niet alleen goed voor onze leefomgeving, het is ook essentieel voor onze landbouw, een gevarieerd landschap, het vergroot de mogelijkheden voor recreatie en heeft uiteindelijk ook een belangrijke economische waarde", aldus gedeputeerde Harold Hofstra. Met het plan sluit de provincie aan op Europese en internationale verplichtingen om het verlies aan biodiversiteit om te keren.

Het plan is samengesteld met behulp van de gemeenten, natuur- en landbouworganisaties en Waterschap Zuiderzeeland. Het geld dat er nu voor gereserveerd wordt, staat nog niet vast. Een deel is berekend op basis van cofinanciering. De provincie draagt dan alleen bij aan de kosten als de desbetreffende gemeente ook de helft van de kosten op zich neemt. Ook wordt er voor een aantal onderdelen gerekend op Europees geld.



Onze Ambassadeurs