Meer vaste flitspalen langs Almeerse dreven gewenst

Geschreven door Redactie

De Partij voor de Dieren en de Socialistische Partij in de Almeerse gemeenteraad willen meer vaste flitspalen in Almere. Dat staat in een gezamenlijke motie van de twee fracties.

Langs de Almeerse dreven wordt volgens de fracties te hard gereden en dat komt de verkeersveiligheid niet ten goede. "Het plaatsen van meer flitspalen zal leiden tot het beter naleven van de maximumsnelheid, met als gevolg een veiligere verkeerssituatie voor alle weggebruikers".

Het Openbare Ministerie bepaalt in samenspraak met de politie en wegbeheerders waar en wanneer de flitspalen worden geplaatst. De twee fracties noemen de flitspalen op de Veluwedreef als voorbeeld. Daar worden de meeste mensen in Flevoland geflitst.

Volgens de cijfers van het Centrale Justitieel Incasso Bureau van februari 2020 zijn 34.600 automobilisten de Veluwedreef geflitst. Volgens Jesse Luijendijk van de Partij voor de Dieren geven de cijfers aan dat er nog steeds te veel en te hard wordt gereden. Dat betekent dat meer flitspalen noodzakelijk zijn. Automobilisten die eenmaal een boete krijgen, zullen niet dezelfde fout maken, zegt Luijendijk.


Onze Ambassadeurs