Wijn gemaakt van druiven uit Almere

Geschreven door Redactie

Wijn gemaakt van druiven die overal in Almere groeien, dat is de Urban Vineyard.

Het idee is van de Almeerse wijnboer René Bliekendaal. Hij heeft al jaren een wijngaard op de voormalige vuilstort Braambergen en wil zijn passie graag delen.

Tot nu toe doen 15 mensen mee. "Sommigen willen meedoen met wel 150 druivenranken in de eigen tuin, maar in principe kan je ook meedoen met maar één druivenrank", vertelt Bliekendaal. Wijnboer in spé Aad Bouwhuis doet mee met 30 ranken. "Ik ben net begonnen en de stokken zitten dus nog maar net in de grond. Het duurt nog een paar jaar voordat ik genoeg druiven heb om wijn te maken. Ik heb wel meer vruchtenstruiken in mijn tuin, maar ik vind de Urban Vineyard echt een mooi initiatief. Het lijkt mij prachtig om druiven te leveren voor Almeerse wijn."

Bouwhuis krijgt net als de andere wijnboeren in spé begeleiding van Bliekendaal om op productieve ranken te krijgen. De bedoeling is dat alle geoogste druiven bij elkaar komen in een grote loods op de voormalige stortplaats Braambergen. Daar worden de vruchten verwerkt tot wijn.

De Almeerse wijnboer heeft zelf zo’n 1500 ranken en daar komen nu 450 bij via dit initiatief. Dat de wijn straks goed smaakt met een mix van druiven van verschillende plaatsen weet Bliekendaal wel zeker. "De meeste wijn die je in de supermarkt koopt is ook gemaakt van druiven van verschillende wijngaarden. Ik kan nu juist op zoek gaan naar de meest ideale smaak."Onze Ambassadeurs