Stichting InnerCircle en Omroep Almere samen sterk in de wijk op Koningsdag 2021

Geschreven door Innercircle

De derde golf van de covid-19 pandemie is op Koningsdag 2021 nog niet onder controle. Daardoor zijn samenkomsten in de wijk en plannen voor evenementen vrijwel overal geheel afgelast.

Koningsdag 2021 wordt opnieuw Woningsdag.

Stichting InnerCircle verzorgt al sinds maart 2020 met het team van Omroep Almere een podcast voor en door mensen in isolatie. Dit programma wordt wekelijks op maandagmorgen uitgezonden op Omroep Almere Radio en is daarna online terug te luisteren op de podcast pagina. Nu Koningsdag een feestje zonder onderlinge verbinding dreigt te worden, komt Stichting InnerCircle met Bij Bosshardt en de Omroep voor de wijk in actie. Met een live radioprogramma in een binnentuin en wandelende reporters Cor Toorenburg en Dick Ramp zorgen zij met een speciale live-aflevering van “Hallo Almere!” voor een feestelijke sfeer. Bewoners krijgen een flyer met informatie. 

Juist op dit soort dagen komt het erop aan. “Hoe moeilijk de tijd voor mensen ook is: feestelijke momenten willen we vieren.” Zegt Lia de Graaf, coördinator van Bij Bosshardt in de Moskoustraat. Het is ook niet zo dat er helemaal niets mogelijk is. Het probleem is vooral de schaalgrootte: we bereiken maar heel weinig mensen. Omroep Almere lost samen met Stichting InnerCircle dat probleem een beetje op. Iedereen heeft een radio of internet. Zo brengen we mensen samen op een veilige manier.

Caroline in’t Veld, Dick Ramp en Cor Toorenburg zullen het live-programma presenteren van 13.30 tot 15.00 uur. Tijdens de uitzending mag iedereen lekker meedoen. Alles mag. De groetjes doen aan je oma, een Nederlandstalig plaatje aanvragen voor een zieke buur? “Het mag tuttig klinken, maar op Koningsdag doen wij echt nergens moeilijk over.” zegt Caroline in’t Veld, directeur van Stichting InnerCircle. “Het gaat ons er maar om dat je er een feestelijk gevoel van krijgt. Dan doen wij verslag van al die lieve kleine dingen die in de wijk voor kwetsbare mensen gedaan worden. Want die zijn er wel. Dus als wij er radio van maken, kan iedereen ervan meegenieten. Ook buiten de Hoofdstedenbuurt.” 

Onze Ambassadeurs