Almeers stel verliest zaak over foutparkeren en overlast

Geschreven door Redactie

Een stel uit Almere vindt dat de gemeente zou moeten optreden tegen foutparkeren en verloedering in hun straat.

Daarom spanden de Almeerders een rechtszaak aan tegen de gemeente. De bestuursrechter in Utrecht vindt dat de gemeente niets verkeerd heeft gedaan en geeft de klagers op alle punten ongelijk.

Het stel woont aan de Jamaicastraat in Almere. Zij klaagden bij de gemeente over een schutting die hun nieuwe buren hebben neergezet. De schutting is door de nieuwe buren al weggehaald. Maar diezelfde buren zetten de straat vol met al hun auto’s. Nu eiste het stel dat er wordt opgetreden tegen foutparkeerders en de dat de buren hun dak opruimen. Het gebruik van dat platte dak als dakterras is gevaarlijk, vindt het stel. Zij vinden dat de gemeente onvoldoende optreedt.

Parkeren een bekend probleem in Almere

De gemeente gaf aan dat het parkeren een bekend probleem is in Almere. Smalle straten in sommige wijken staan snel vol. Maar de gemeente heeft in die straat controles uitgevoerd en er is geen enkele overlast geconstateerd. Het gebruik van het dak is gevaarlijk, maar dat is een zaak tussen de eigenaar en de gemeente. Daar kunnen buren zich niet op beroepen.

De rechter stelde vast dat de gemeente niets verkeerd heeft gedaan in deze procedure. De rechter gaf de gemeente wel het advies om buurtbemiddeling te starten.


Onze krant nog niet ontvangen?