Wegwerkzaamheden aan de A6 en Ketelbrug

Geschreven door Redactie

De snelweg wordt veiliger en stiller gemaakt.

De afgelopen weken is er al het één en ander gebeurt aan de A6 tussen Urk en Lelystad, hierdoor moest men omrijden via Kampen, maar de wegwerkzaamheden zijn voorlopig nog niet klaar.

Ook in de maand mei zal de A6 een paar weekenden in één richting gesloten zijn. Zo zal de snelweg vanaf afrit Swifterband tot afrit Lelystad Noord richting Almere in zijn geheel gesloten zijn van vrijdag 7 mei tot maandag 10 mei. Vervolgens zal in het weekend van vrijdag 28 mei tot maandag 31 mei de andere rijrichting aangepakt worden. De weg is dan afgesloten van oprit Lelystad Noord tot oprit Swifterband richting Emmeloord. Ook dan zal de omleiding via Kampen gaan, de vertraging kan oplopen tot een halfuur.

Naar verwachting zullen de werkzaamheden tot juni 2021 duren. Volgens Rijkswaterstaat is het onderhoud aan de A6 en de Ketelbrug nodig voor een betere doorstroming van het verkeer en om de snelweg veiliger én stiller te maken. Om dit te realiseren zullen de funderingen deels worden vernieuwd en zal het asfalt voorzien worden van een geluidsreducerende deklaag.






Onze Ambassadeurs