Extra geld kabinet voor jeugdzorg: 'Het is een erkenning'

Geschreven door Redactie

"Het is een erkenning en heel mooi nieuws." Zo omschrijft de Almeerse wethouder Roelie Bosch de extra steun die gemeenten krijgen voor jeugdzorg. Donderdag werd bekend dat het kabinet 1,3 miljard euro extra uittrekt voor de jeugdzorg. Dit geld komt bovenop de 300 miljoen euro die al eerder was toegezegd door de demissionaire regering.

Het geld gaat naar gemeenten toe omdat zij sinds 2015 verantwoordelijk zijn voor jeugdzorg. Bosch is blij met het deel dat Almere krijgt. "Dat gaat wel voor heel veel verlichting zorgen." Hoe het geld precies besteed gaat worden kon de wethouder nog niet zeggen. Bij de komende begroting die de gemeente gaat maken, moet er meer duidelijkheid komen.

Eerder had de Vereniging van Nederlandse Gemeenten een zaak aangespannen tegen het Rijk. Volgens de vereniging zijn de huidige budgetten voor de gemeenten veel te laag. Een commissie stelde de gemeenten in het gelijk. Ook staatssecretaris Paul Blokhuis van Volksgezondheid heeft gezegd dat de jeugdzorg onder druk staat.



Onze Ambassadeurs