CDA wil meer betaalbare koopwoningen

Geschreven door Redactie

Uit het raadsvoorstel: Uitgangspunten Stedelijk Woningbouwprogramma Almere 2021-2024 blijkt dat het college van B&W meer appartementen in de vrije huursector wil bouwen en minder betaalbare koopwoningen dan oorspronkelijk gepland in de Woonvisie uit 2020.

Het CDA vindt dit een slecht voorstel en wil juist dat er voor starters meer koopwoningen onder de drie ton worden gebouwd. Daarom heeft het CDA een amendement ingediend.

Volgens het college is de bouw van grondgebonden koopwoningen in de prijsklasse onder de drie ton niet meer haalbaar vanwege de gestegen grondprijzen. Dit probleem is volgens het CDA op te lossen door meer koopappartementen te bouwen in plaats van bijvoorbeeld rijtjeshuizen die meer grond vragen. Het is voor starters inmiddels bijna onmogelijk om een huis te kopen en de woningvoorraad in deze prijsklasse wordt steeds kleiner in Almere. Veel starters wijken daarom uit naar Lelystad, Dronten en Emmeloord  ‘Op deze manier creëer je een tweedeling in Almere van starters die wel een koopwoning kunnen kopen en mensen die nooit de kans krijgen om in te stappen op de woningmarkt. Dat vindt het CDA een oneerlijke en onaanvaardbare situatie. Daarom hopen wij dat ons amendement wordt overgenomen en er toch weer meer betaalbare koopwoningen worden bijgebouwd, zoals we als Raad in 2020 hebben besloten in de Woonvisie’, aldus Kees Sanderse van CDA-Almere.

Onze Ambassadeurs