Fruitfulcity op de Floriade met kunstwerken

Geschreven door Redactie

Vrijwilligers gezocht!

www.fruitfulcity.nl en de vrijwilligers werken hard aan de bouwplannen voor een tweede Tiny Church en de inrichting van de beeldentuin. Vele kunstenaars hebben een ontwerp voor de kunstwerken ingeleverd.  Op 12 mei werd de deelnemersovereenkomst met de Floriade BV getekend: kavel 27 op het Floriadeterrein is nu officieel toegewezen  aan Fruitfulcity.nl . De firma Donkergroen gaat een labyrintachtige tuin, met helende kruiden en bijbelse planten, aanleggen.  

Veertig kunstenaars reageerden op de oproep om een ontwerp voor één van de 12 vruchten van de Geest in te dienen.  We waren verrast door de inzendingen. Dit wordt een prachtig onderdeel van Fruitfulcity. Iedere bezoeker van de Floriade kan de verbeelding van o.a. trouw, geduld, vriendelijkheid uit Galaten 5 en geloof, hoop en liefde uit 1 Corinthiërs 13 op zich inlaten werken.  Jl. mei heeft het bestuur een eerste selectie voor de 12 kunstwerken gemaakt. Het Platform Kerk en Kunst is om advies gevraagd. Op basis van dat advies zal de definitieve keuze worden gemaakt. Daarna krijgen de verschillende kunstenaars de opdracht om hun ontwerp uit te werken.

Op kavel 27 mogen we onze Tiny Church tijdelijk neerzetten en onze tuin inrichten. Na oktober 2022 worden er woningen gebouwd. Dat betekent dat na afloop het terrein weer leeg opgeleverd moet worden. Het bestuur van Fruitfulcity denkt  na  over de toekomstige bestemming van de Tiny Church en de 12 kunstwerken. Eén van de uitdagingen is de bouw van de Tiny Church. Het project kost nl. nogal wat. De kapel moet als een bouwpakket in elkaar worden gezet. Samen met de constructeur wordt een plan uitgewerkt om de Tiny Church zo te construeren dat hij eenvoudig is te demonteren en elders opnieuw op te bouwen. Gelukkig hebben Pieter ter Veen en de anderen ervaring met de bouw van de eerste Tiny Church in het Cascadepark te Almere. Het zou leuk zijn wanneer iemand na de Floriade de Tiny Church als Tiny House zou willen gebruiken.

Wanneer de Floriade begint starten allerlei programma in de Tiny Church en in de tuin. Bezoekers kunnen de pracht van de natuur ontdekken. Fruitfulcity wil immers de schoonheid van Gods schepping laten zien en tegelijk duidelijk maken welke verantwoordelijkheid de mens heeft voor de zorg voor de schepping. Voor het ontvangen van de vele bezoekers hebben we vrijwilligers nodig.

De grootste uitdaging is de fondsenwerving. In totaal is zo’n 330.000 euro nodig. Het kunstproject, de tuin, de Tiny Church en de programma’s zijn de moeite waard. Gelukkig kwamen van fondsen en particulieren de eerste bijdragen al binnen.

Als je het ook de moeite waard vindt: kijk op www.fruitfulcity.nl/doneer/  Maak jouw bijdrage over naar NL 15 TRIO 03 38 74 97 64 t.n.v. Stichting Kerk op de Floriade.






Onze Ambassadeurs