Coloriet komt met nieuwe contracten voor meer personeel

Geschreven door Redactie

Zorgorganisatie Coloriet biedt haar personeel in de wijkzorg twee nieuwe vormen van werken aan: het combicontract en het mamacontract. Met het combicontract kan een medewerker zowel in de wijkzorg als de verpleegzorg werken.

Het mamacontract is erop gericht het makkelijker te maken voor moeders om te werken, met aangepaste werkuren. De zorgorganisatie introduceert de nieuwe contracten omdat er in de wijkzorg in Lelystad en Zeewolde extra handen nodig zijn. Met de nieuwe werkvormen hoopt de organisatie het aantrekkelijker te maken om bij Coloriet te komen werken.

In Dronten kan Coloriet de vraag naar wijkzorg aan, maar in Lelystad en Zeewolde is er veel vraag naar. Volgens Coloriet komt dat door de vergrijzing en door mensen die langer thuis moeten blijven wonen. Daarnaast heeft het ook te maken met operaties die moeten worden ingehaald. "Daardoor is er een toename aan verzoeken om wijkzorg in te zetten", zegt hoofd wijkzorg Joyce Plasschaert. Zij bedacht samen met haar collega's de twee nieuwe contracten om extra personeel aan te trekken. Er volgde een pilot met een medewerker met een combicontract en één met een mamacontract. Die was succesvol, waardoor Coloriet nu meer bekendheid aan beide contracten wil geven.

Met het mamacontract kunnen moeders onder schooltijd werken, en de rest van de dag klaar staan voor de kinderen. "Dat zijn de moeders, en ook wel vaders, met kleine contracten. Dus zestien tot twintig uur werken per week. Die brengen zelf hun kinderen naar school en starten met hun wijkroute." De zorgorganisatie past zich daarmee aan aan het moederschap. Met het combicontract werkt een medewerker juist meer uren, in zowel de wijkzorg als in een verpleeghuis. Deze combinatie ziet Coloriet als een voordeel voor de toekomst: een cliënt behoudt dan dezelfde verzorger, ook als de verzorgde opgenomen wordt in een verpleeghuis.

Door het nieuwe personeel kan Coloriet extra wijkroutes opstarten. "Naast de bestaande medewerkers die je hebt, kun je ook routes starten van 9.00 tot 13.00 uur. En een extra korte avondroute, waardoor je alle cliënten die zich aanmelden voor wijkzorg kunnen helpen." De zorgorganisatie houdt op 1 juli een online banencafé. Daar brengt de organisatie beide contracten onder de aandacht.

Onze Ambassadeurs