Vandaag is het Nationale Junkfood Dag

Vandaag is het woensdag 21 juli en dat betekend dat het vandaag ‘Junkfood Dag’ is!

Zonder je schuldig te hoeven je favoriete junkfood eten? Vandaag is dé dag om dat doen.

Het is algemeen bekend dat junkfood niet bekend staat om de vele vitamine en gezonde voedingstoffen, maar af en toe mag je echt wel even een lekkere vette hap naar binnen werken. En om dit zonder schuldgevoel te doen is Junkfood Dag in het leven geroepen. Gewoon even lekker genieten van die sappige hamburger.

Er zit een verschil tussen Fastfood en Junkfood. Volgens Andrew F. Smith is zijn junkfood commerciële producten zoals snoep, ijs, zoute snackt en frisdrank. Het zijn dus producten die geen nuttige voedingstoffen bevatten maar wel bomvol zitten met calorieën, zout en vetten. Eigenlijk is junkfood alles wat slecht is maar wat wel heel erg lekker is.

Fastfood is voedsel wat snel bereid wordt en wat je snel kan consumeren. Fastfood is dus wel degelijk een onderdeel van junkfood. Alleen gaat het er bij fastfood dus echt om dat het snel klaar is. Je hebt zelfs gezonde fastfood. Ja, echt waar! Saladebars, waar je dus snel je salade kan afhalen en opeten is dus een voorbeeld van gezonde fastfood.