Vaccinatieopkomst 25-44-jarigen: 66% tenminste één keer gevaccineerd

Geschreven door Redactie

In de 26e vaccinatierapportage van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu is voor het eerst de opkomst van 25-44-jarigen per gemeente opgenomen.

Het gaat om mensen die tenminste één coronavaccinatie hebben gekregen.

Op dit moment heeft 66% van de mensen in deze leeftijdsgroep tenminste één vaccinatie ontvangen. Van deze groep is 24% volledig gevaccineerd.

Eerder werd de vaccinatieopkomst onder 65-plussers en 45-64-jarige per gemeente al gepubliceerd. De opkomst onder 65-plussers is op dit moment 92% voor de eerste vaccinatie, 87% van de 65-plussers is volledig gevaccineerd. Van de 45-64-jarigen heeft inmiddels 84% een eerste prik gekregen en van hen is 65% al volledig gevaccineerd.

Geografische spreiding

Geografisch is de opkomst voor de 25-44-jarigen vergelijkbaar met de 45-64-jarigen en de 65-plussers; er zijn regionaal weinig verschillen. Ook in deze leeftijdsgroepen is de opkomst in enkele gemeenten in de Biblebelt en grotere steden wat lager.