Ondernemingen coronatests sterk toegenomen

Geschreven door Redactie

De Kamer van Koophandel (KVK) heeft onderzocht hoeveel ondernemingen zich het afgelopen jaar zijn gaan toeleggen op coronatests.

Dit aantal is toegenomen van 4 op 1 juli 2020 tot 343 op 1 juli 2021, blijkt uit cijfers uit het KVK Handelsregister.De stijging is nog niet voorbij, met ook tussen 1 juni en 1 juli 2021 nog 20 extra bedrijven.

Van de 343 ondernemingen die op 1 juli actief zijn, hebben er 104 de omschrijving als hoofdactiviteit. Hierbij valt te denken aan laboratoria en vooral – al dan niet commerciële – teststraten. Bij de overige 239 aanbieders valt te denken aan basisartsen of zzp’ers die zich aanbieden om tests af te nemen of ter plaatse zorg te verlenen, maar ook aan handelaren en verkopers van coronasneltests.

Tabel: Bedrijven met corona of covid én test in de bedrijfsomschrijving

Weergegeven is het aantal ondernemingen met in de bedrijfsomschrijving corona of covid, én test. Dit is een divers palet aan bedrijven: het kunnen bedrijven zijn die corona test (straten) aanbieden, maar ook ZZPers die zich laten inhuren om te helpen met corona testen doen, of ondernemingen die handelen in corona (snel)testen. Er is gefilterd op hoofdvestigingen = ondernemingen. Onze Ambassadeurs