Wat eten we? Apple pie kwarktaart

Geschreven door Redactie

Lekkere warme, smeuïge appeltjes met kaneel, honing en kwark.

Een apple pie kwarktaart! Dezelfde ingrediënten (plus wat extra’s voor de bodem), maar dan in taartvorm.

Ingrediënten (5 porties)

500 gram magere kwark

150 gram havermoutmeel

150 ml water

80 gram amandelmeel

50 gram krenten

8 gelatineblaadjes

2 appels

2 eetlepels kaneel

3 eetlepels honing

Bereidingstijd

150 minuten

Bereidingswijze:

Verwarm de oven op 180 graden. Meng in een keukenmachine het havermoutmeel, amandelmeel, water, krenten, ½ eetlepel kaneel en 1,5 eetlepel honing tot een beslag. Bekleed een springvorm met bakpapier en verdeel het beslag over de bodem. Bak in 20-25 minuten gaar in de oven. Laat de bodem vervolgens afkoelen.

Week de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water. Breng de kwark op smaak met de overgebleven honing en kaneel. Los de gelatineblaadjes op in een pannetje met een paar eetlepels kwark. Let op! De kwark hoeft niet te koken, maar alleen warm te worden zodat de gelatine oplost. Schep de kwark met opgeloste gelatine vervolgens door de overgebleven kwark heen. Schenk de kwark over de bodem en zet 30 minuten in de koelkast.

Snijd de appels in dunne plakjes. Haal de kwarktaart uit de koelkast en verdeel hier de appelplakjes overheen. Maak af met wat kaneel en honing. Zet de kwarktaart minimaal 1 uur terug in de koelkast zodat het goed kan opstijven.

Ready is de apple pie kwarktaart!
Onze Ambassadeurs