GGD Flevoland zet corona-voorlichting op wielen in

Geschreven door Redactie

Flevoland gaat met ingang van dinsdag 31 augustus drie weken lang, met een speciale corona-info bus de wijken in.

Vanuit deze bus geeft de GGD voorlichting aan mensen die nog vragen hebben over de COVID-vaccinatie, twijfels hebben of zij zich willen laten vaccineren of bijvoorbeeld bang zijn voor een prik. De GGD staat met de bus in een aantal wijken in Almere en Lelystad. De dienstregeling is te vinden op de website van GGD Flevoland.

“Veel Flevolanders hebben inmiddels een vaccinatie gehaald in één van onze vaccinatielocaties. Toch zijn er nog mensen die zich nog niet hebben laten vaccineren en dit kan verschillende redenen hebben” vertelt Sven van der Burg, woordvoerder van GGD Flevoland. “Er zijn mensen die bijvoorbeeld nog vragen hebben over de vaccinatie en daarom twijfelen of ze zich wel willen laten vaccineren. Of die het zo spannend vinden om een prik te krijgen, dat ze nog steeds geen afspraak hebben durven maken. Door naar de mensen toe te gaan en persoonlijk antwoord te geven op hun vragen of door hun angsten bespreekbaar te maken, hopen we dat ook zij alsnog de keuze maken zich te laten vaccineren.”

Voorlichting laagdrempelig en nabij

De belangrijkste reden om met de bus de wijken en buurten in Almere en Lelystad in te gaan is het zo laagdrempelig mogelijk geven van voorlichting over de vaccinaties. “Nu het grootschalige vaccineren voorbij is kunnen we de wijken en buurten in. We komen hiermee tegemoet aan de veelgehoorde wens om nabij en op loop- of fietsafstand te zijn als GGD. “De vragen die mensen hebben, worden persoonlijk beantwoord door artsen en verpleegkundigen. Mensen kunnen, wanneer zij dat willen, ook meteen een eerste vaccinatie krijgen. Wij hebben het Pfizer-vaccin bij ons. Wanneer iemand dus na een gesprek besluit dat hij/zij gevaccineerd wil worden, dan kan dat meteen. Het enige dat nodig is, is een legitimatiebewijs. Op onze website staat wanneer we in de buurt zijn.” Kijk hiervoor op: https://www.eengezonderflevoland.nl/covid-19/voorlichtingsbus/

Dronten, Almere en Lelystad

De voorlichting bus staat op 31 augustus in Dronten, bij Hogeschool Aeres. “We staan er in eerste instantie vooral voor de studenten, maar wanneer er nog een inwoner van Dronten een vraag heeft en alsnog een vaccinatie wil, dan kan dat ook”, legt van der Burg uit.

In Almere staat de bus vervolgens vanaf 1 september eerst drie dagen in het stadshart van Almere–Stad. Zaterdag 4 september staat de bus in Lelystad op de weekmarkt in het Stadshart. De daarop volgende weken wordt de bus op verschillende andere locaties in Almere en Lelystad neergezet om inwoners te informeren.

De volledige dienstregeling is te vinden op de website van GGD Flevoland:https://www.eengezonderflevoland.nl/covid-19/voorlichtingsbus/

De dienstregeling wordt voortdurend geactualiseerd en bijgewerkt.