EEN AFVALVRIJE BUURT TIJDENS DE WORLD CLEANUP DAY

Op zaterdag 18 september is het de World Cleanup Day 2021. In Almere maakt Stad & Natuur er een hele week van omdat het tijd is voor scholen en bewoners om in actie te komen. Al 3 jaar organiseert de gemeente Almere, hardloopwinkel Run2Day Almere en Stad & Natuur de World Cleanup Week in Almere. Dit jaar vindt de week plaats van 13 t/m 18 september.

De World Cleanup Day is een wereldwijd initiatief waarin 157 landen, meer dan 18 miljoen vrijwilligers op één dag de aarde schoonmaken. In Almere kun je op verschillende manieren actief zijn om je straat, buurt en stad zwerfafvalvrij te maken.

13-17 september komen scholen in actie

“We beginnen het schooljaar met een grote opruimactie! Van 13 t/m 17 september kunnen scholen deelnemen aan de World Cleanup Week. Ons doel? Het opruimen van zoveel mogelijk zwerfvuil!” zo vertelt Roos van Kesteren van Stad & Natuur. Dit jaar is er nog een bijzondere twist. De gemeente Almere reikt een award en €500,00 uit aan de school dat het meeste zwerfafval inzamelt. Onder andere de Verwondering en de Caleidoscoop doen dit jaar mee met de opschoonactie.

18 september: World Cleanup Day

Op 18 september is het de officiële World Cleanup Day. Op verschillende plekken in de stad kun je je aanmelden om te helpen met het afvalvrij maken van jouw buurt. Meld je bijvoorbeeld aan bij Run2Day waar je samen kunt gaan ploggen: Joggen en afval rapen. Of kom tussen 14.00-16.30 uur naar Kinderboerderij de Beestenbende of Kinderboerderij den Uylpark om je prikstok op te halen en een rondje te maken door de wijk.Onze Ambassadeurs