Heerlijk koude koffie maken

Geschreven door Redactie

De koude koffie, die ook wel ‘cold brew’ wordt genoemd, duikt overal op.

Er zijn genoeg redenen om van cold brew te houden. Want in tegenstelling tot ijskoffie, kun je de concentratie makkelijk zelf regelen, zodat je niet met een verdund drankje eindigt. En omdat het niet wordt verwarmd, heeft de cold brew een ander smaakprofiel dan een kop koffie dat is gemaakt met heet water. Dit zorgt voor een lagere zuurgraad, wat een gladdere kop betekent die zachter op de maag ligt. Cold brew duikt overal op, van lokale cafés tot nationale.

Wat heb je nodig?

  • Grof gemalen koffie;
  • Een pot of grote container;
  • Koud water;
  • Filter.

Bereidingswijzen:

Schenk de grof gemalen koffie in je bakje. Voeg vervolgens geleidelijk het water toe en roer voorzichtig, zorg ervoor dat al de gemalen koffie vochtig is en dek het af met een deksel. Laat de koffie een nacht (of 12 uur) op kamertemperatuur staan. Zeef vervolgens je brouwsel door een koffiefilter in een grote kan, of iets anders waar je je koude brouwsel in wilt bewaren. 



Onze Ambassadeurs