Gewoontes die gezond voor je zijn en die je beter kunt aanhouden

Geschreven door Redactie

We hebben allemaal veel gewoontes, veel van die gewoontes zijn gelukkig goed. Een paar moet je goed aanhouden!

Je eigen hygiëne

We wassen per dag wel een aantal keer onze handen, maar daar moeten we het niet bij laten. We poetsen onze tanden, douchen, wassen doen onze haren. Probeer deze routine gewoon aan te houden, daar wordt je lichaam ook blij van. Ook als je niet naar buiten gaat die dag, blijf het doen.

Koken

Probeer op de normale tijden te koken, zodat je brein weet wanneer er een maaltijd gemaakt moet worden. Om elke dag op een andere tijd te eten kan verwarring veroorzaken. Ben je pas zes uur klaar met werk of andere dingen. Kook dan om kwart over zes om je even op iets anders te kunnen focussen.

Contact met mensen

Effe een bezoekje doen, ergens een theetje drinken of samen naar een terras gaan. Je zult merken dat niet alleen jij maar ook degene waarmee je bent er blijer van wordt. Met corona zal dat misschien moeilijker gaan nu, maar een telefoontje plegen kan geen kwaad. Blijf dus lekker vaak in contact met je dierbaren.