Waarom maken huisdieren gelukkig?

Geschreven door Redactie

Huisdieren blijken vaak een positief effect te hebben op onze gezondheid, hier is waarom.


Eenzaamheid

Huisdieren helpen eenzaamheid te voorkomen. Je mag van geluk spreken als je regelmatig bezoek over de vloer krijgt van familie. Niet iedereen krijgt dat helaas. Een huisdier kan dan een heel goed alternatief zijn. Of je nu een kat of een kanarie neemt, de aanwezigheid ervan zorgt voor leven in huis.

Kalmerend

Mensen met huisdieren leven gemiddeld langer dan mensen zonder huisdieren. Makkelijke dingen als aaien, spelen of het verzorgen geven je een kalmerend gevoel. Dit kan gevolgen hebben voor je bloeddruk en maakt het risico op een hartaanval kleiner. Ook vermindert het cortisolgehalte in je lichaam, een hormoon dat stress veroorzaakt.

Gevoelens

Dieren zijn ontzettend meelevend. Ze tonen medeleven en leren luisteren naar ons lichaam. Soms doen we iets onbewust. Een huisdier laat dan een gedrag zien dat gelijk of juist het tegenovergestelde is aan ons gedrag om ons wakker te schudden.


Onze Ambassadeurs