Eerste speelgoedkisten voor de wijk uitgedeeld in Almere

Geschreven door Redactie

Maandag 20 september zijn bewoners vanuit heel Almere naar Almere City gekomen om hun geadopteerde buitenspeelkist op te halen.

De buitenspeelkisten worden als bouwpakket geleverd. Het is de bedoeling dat deze samen met andere buurtbewoners in elkaar worden gezet en worden beheerd op eigen terrein, bijvoorbeeld in een tuin van één van de bewoners. De kisten worden gevuld met sport, - en spelmateriaal dat gebruikt kan worden door alle bewoners uit de straat/hof/wijk. De kisten worden tijdens Burendag op 26 september in elkaar gezet en voor het eerst in gebruik genomen.

Een mooie manier voor bewoners om met opnieuw met elkaar in contact te komen en gezamenlijk gebruik maken van het materiaal in de kist. Al met al een sociaal en sportief idee!

De uitreiking van de eerste buitenspeelkisten was een feestelijk moment met wat lekkers en zelfs een bezoek van Ally de Aap, de mascotte van Almere City.

De buitenspeelkisten is een initiatief van het opbouwwerk Buur(t)kracht en is in samenwerking met gemeente Almere, Almere City en overige partners in Almere en zijn mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage vanuit het Lokaal Sportakkoord.