Wat is klimaat verandering?

Geschreven door Redactie

Wat is klimaat verandering en wat is het verschil tussen klimaat en weer?

Wat is klimaatverandering?

Het klimaat verandert doordat er steeds meer en meer broeikasgassen in de lucht komen. Daardoor wordt het steeds warmer op aarde. De tempratuur stijgt de laatste 1000 jaar steeds sneller. Klimaatverandering is daardoor meer en meer voelbaar. Ook in Nederland. Want we waren normaal het een land waarin het altijd koud was en vorige jaar zaten we op 38 graden. Dus Klimaat verandering is dus eigenlijk de hoeveelheid en de snelheid in het veranderen van het weer over een langere periode.

Is klimaat hetzelfde als weer?

Nee. Klimaat is niet hetzelfde als weer. Klimaat gaat over het weer, maar dan over een langere tijd laten we zeggen 50 of 100 jaar. Weer gaat over de actuele tijd zoals over deze week. Ook is Klimaat veel makkelijker te voorspellen vooral omdat het over een langere periode gaat. Weer is juist grillig en heel erg moeilijk om te voorspellen.


Onze Ambassadeurs