In memoriam: mevrouw Judith Fransen- van Galen

Judith Fransen- van Galen

Afgelopen week heeft ons het bericht bereikt dat één van onze oprichters, mevrouw Judith Fransen- Van Galen na een kort ziekbed op 91-jarige leeftijd is overleden. Mevrouw Fransen heeft tot op zeer hoge leeftijd actief en zeer betrokken als bestuurder bijdragen geleverd aan projecten in het sociaal domein. Onze stichting was dan ook zeker niet het enige project waarbij zij nog betrokken was. Ze heeft voor ons de oprichting en de basisstructuur van goed bestuur bewerkstelligd. Bovendien heeft ze ons vele inzichten gegeven in mogelijkheden die ouderen kunnen hebben in waardevolle bijdragen aan sociaal culturele projecten. 

Visie

Mevrouw Fransen liet zien hoe het samen kon, anders kon, en hoe je leeftijd niet je gedrag en denkwijze hoeft te domineren. Daarmee heeft ze een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van onze identiteit als ANBI stichting in de stad. Eigenzinnig, vasthoudend wegen banend, juist daar waar anderen iets tot doodlopend pad hebben verklaard. Mevrouw Fransen gaf tot medio 2018 als vice-voorzitter leiding aan de bestuursvergaderingen als de voorzitter afwezig was. Ze wist daarbij altijd uitstekend te verwoorden wat er geconcludeerd moest worden. Daaruit vooral bleek haar jarenlange politieke en ambtelijke ervaring. Toen de bestuurlijke regels in voorbereiding naar de WBTR maakten dat het bestuurswerk stukken intensiever werd, heeft ze samen met andere oprichters de taak overgedragen aan bestuurders die volop lokaal in Almere actief zijn. 

Een beetje onsterfelijk 

Ook na haar aftreden bleef ze betrokken en liet ze zich met regelmaat informeren over onze activiteiten. Door die onvermoeibare inzet en niet aflatende interesse leek ze een beetje onsterfelijk. We kunnen ons voorstellen dat ze voor haar nabestaanden grote leegte achterlaat. Haar familie wensen we veel sterkte in het verwerken van het verlies. Wij zullen haar markante persoonlijkheid met warmte in onze herinnering bewaren. 

Bestuur Stichting InnerCircle: Laura Bouwmeester - Engelke Degenhart - Jelmer Elsinga.  

 Foto: oprichting stichting InnerCircle vlnr achter: Caroline in't Veld - notaris Auke van der Meer. voor: Mevrouw Judith Fransen - van Galen - mevrouw Iris Speckmann.

Onze Ambassadeurs