Welke basis supplementen zijn veilig en efficiënt voor spiergroei?

Geschreven door Redactie

Veel mensen die sporten weten hier wel al iets vanaf, maar wat als je net wilt beginnen. Wat is goed voor je, wat is veilig en wat is vertrouwbaar? In dit artikel kom je daarachter.

Je hebt drie basis supplementen, Pre-workout, Creatine en Proteïne. Deze worden door een grotendeel gebruikt tijdens krachttraining. 


Pre-Workout

Pre-workout is een supplement dat bestaat uit ingrediënten die speciaal zijn gemaakt om je kracht, energie en focus te vergroten tijdens je workout. Pre-workout zorgt ervoor dat je harder, intensiever en langer kunt trainen of sporten, waardoor je meer resultaat kunt krijgen. Het geeft je lichaam wat meer energie om meer aan te kunnen dan als je geen Pre-workout zou nemen.


Een Pre-workout is niet handig om in te nemen als je niet moe bent. Als je het voor elke workout neemt heeft je lichaam steeds meer nodig als je hetzelfde effect wilt krijgen. Je lichaam went namelijk aan de Pre-workout. Je moet voorkomen dat je het nodig gaat hebben want je wil niet dat je straks niet meer fatsoenlijk kunt trainen zonder Pre-workout

Daarom is het handig om alleen Pre-workout te nemen wanneer je moe of gedemotiveerd bent.

Creatine

Creatine is een lichaamsstof die voor 95 procent in de spieren wordt opgeslagen. Creatine zorgt voor extra explosieve kracht en draagt bij aan betere prestaties. Creatine kan er dus voor zorgen om net iets meer aan te kunnen en om beter te presteren.

Het wordt aangeraden om na je training creatine te nemen, dit moet wel binnen een kwartier als je het optimaal wilt gebruiken. Als je creatine al voor een langere tijd gebruikt, maakt het niet uit wanneer je het inneemt, het is dan enkel bedoeld om de creatineniveaus in je spieren goed te houden.

Proteïne

Proteïne zijn eigenlijk gewoon eiwitten en is net als koolhydraten en vetten een voedingsstof die je dagelijks nodig hebt. Proteïne bevat aminozuren wat je lichaam nodig heeft en niet zonder mee kan, dus het is belangrijk dat je er voldoende van binnenkrijgt per dag. Daarnaast helpt het ook nog eens bij de opbouw en het herstel van spieren en is het goed voor je huid en haar.