Gemeenteraad lijkt op vuurwerkverbod

Geschreven door Redactie

Twee jaar geleden deden ze een draagvlakonderzoek voor Almeerders naar hun vuurwerkwensen.

Daaruit bleek dat zo een 60 procent tegen een algeheel verbod op het afsteken van consumentenvuurwerk.


Een kleine meerderheid van de gemeenteraad in Almere staat positief achter een vuurwerkverbod in de stad. Dat blijkt uit een huisraad van de standpunten van de verschillende onderdelen. Het onderwerp gaat op donderdag opnieuw besproken worden tijdens de Politieke Markt.

Het college van burgemeester en wethouders stelde de gemeenteraad eerder voor om in drie jaar een verbod te zetten op het afsteken van consumentenvuurwerk in Almere. Als de raad dit goedkeurt, dan gaat het college van B en W een plan opstellen over hoe dat verbod uitgevoerd moet worden.