Interessante weetjes over je lichaam

Geschreven door Redactie

Iedereen weet wel aardig wat over zijn of ander mans lichaam. Hoe het werkt, wat het heeft en allerlei andere dingen.

Maar er zijn veel kleine details die verstopt zitten in je lichaam en waarvan je misschien nog niet wist dat dat zo was. Hier een paar weetjes!


Er zitten meer bacteriën in je mond dan dat er mensen op aarde leven

In je mond zitten veel soorten schimmels, virussen en bacteriën. Dit klinkt in eerste instantie niet heel prettig, maar de meeste van deze helpen je juist om gezond te blijven. De slechte bacteriën kunnen bijvoorbeeld tandplak veroorzaken of andere dingen. Vaak worden de slechte bacteriën vaak gedood door de goede.  

Een nies gaat wel liefst 160 kilometer per uur

Je had waarschijnlijk niet verwacht dat een nies zo snel zou gaan. Niezen gebeurt door een reactie van je lichaam op een prikkel in je neus. Niezen maak daarmee je longen en neus schoon. Als je verkouden bent nies je vaak meer dan je zou doen als je niet verkouden was.

Zweet stinkt helemaal niet

Als je zwaar of veel beweegt begin je te transpireren. Transpireren betekent dat je begint met zweten. Over het algemeen heeft zweet geen sterke geur om zich heen. Als je zweet dan toch stinkt, komt dat door de bacteriën.