Op 1 juli 2022 worden rookmelders verplicht

Geschreven door Redactie

Als je slaapt dan ruik je minder, maar je oren functioneren nog even goed. Daarom is een rookmelder zo belangrijk.

Een brandmelder voorkomt veel gevaar voor jezelf en anderen, de piep maakt je namelijk echt wel wakker zodat je op tijd kan handelen.

De brandmelders waarschuwen je voor een brand in je huis of kamer. Hierdoor kan je op tijd de brand blussen voordat de brand groter wordt en dan kan je meteen de brandweer waarschuwen. Het belangrijkste is dat je de rook niet in ademt, hierdoor komen namelijk de meeste slachtoffers bij een brand.

Per 1 juli verplicht rookmelders

Een rookmelder kan dus een mega groot verschil maken. Daarom kan het best raar overkomen dat het volgend jaar pas verplicht wordt in alle woningen. Probeer dus zo snel mogelijk een rookmelder te krijgen, zo is het allemaal toch gelijk stukken veiliger.