Hoe kan je beter omgaan met je geld

Geschreven door Redactie

Veel mensen hebben er wel eens last van, je hebt salaris en je wilt teveel dingen halen die je hebt gezien.

Binnen een week is ruim de helft weg, en op die manier gaat het veel te snel en heb je soms spijt dat je bepaalde dingen hebt aangeschaft, omdat je zo de andere of belangrijke dingen niet kan doen. 

Hier wat tips om beter om te gaan met je geld:

Geef gewoon minder geld uit

Dit klinkt makkelijker gezegd dan gedaan. Als je weet wat je elke maand verdiend is het nodig dat je weet wat je nodig hebt die maand. Schrijf op wat je moet betalen, abonnementen of rekeningen. Schrijf wat voor boodschappen je moet doen. Plan van tevoren hoeveel je kwijt bent. Zo kan je met wat je overhoudt gaan sparen, voor de primaire behoeftes in je leven. Stel er gaat iets kapot dat je dagelijks nodig gaat hebben kan je die makkelijker vervangen.    

Niet alles wat je ziet hoef je te kopen

Je hoeft niet alles te hebben, vind je de jas leuk die een vriend of vriendin draagt. Dan hoef je die niet per se te halen, is jouw jas nog in prima staat en ben je daar tevreden mee? Neem daar dan genoegen mee. Koop wat jij nodig hebt en wilt, niet wat anderen hebben. Als je buurvrouw een nieuwe keuken hebt ga jij ook niet een nieuwe keuken halen.

Geef niet teveel geld uit aan je boodschappen

Let goed op wat je doet als je boodschappen doet. Ga bijvoorbeeld niet daar de duurste supermarkten. En kijk goed naar de acties! Dat zal je vaak tientallen euro's besparen. Elke supermarkt heeft elke week wel nieuwe aanbiedingen, kijk goed of er iets tussen zit dat jij goed kan gebruiken? Misschien kan dat al vooruit halen, zo ben je op lange termijn veel minder geld kwijt.