Top 3 Aardachtige planeten waar misschien leven mogelijk is

Geschreven door Redactie

Hier zijn 3 planeten waar leven misschien mogelijk is


3. Gliese 581d


We ontdekten de "rode dwerg" Gliese 581 in Weegschaal, die bijna 20,5 lichtjaar van de aarde verwijderd is op 24 april in 2007 . Deze rode dwerg is een relatief kleine ster met een lagere temperatuur dan de zon. Er draaien 5 exoplaneten om de rode dwergster Gliese 581. Onder hen bevindt Gliese 581d zich in het "leefbare" gebied. Deze planeet heeft nog steeds geen echte atmosfeer en het kan veel kouder zijn dan de aarde. Een jaar duurt niet lang: schattingen lopen uiteen van 67 tot 84 dagen.

2. Gliese 581g


Dit is de weinig bekende broer van Gliese 581d en draait daarom om de rode dwergster Gliese 581. Het is een rotsachtige exoplaneet en bevindt zich ook in de bewoonbare zone. Er kan water in de atmosfeer zijn. De temperatuur is niet hoog: -37 tot -12 graden Celsius. Dit zal een exoplaneet zijn en leven kan in een of andere vorm bestaan. Er is echter een probleem: Gliese 581g bestaat mogelijk helemaal niet. Er is geen afbeelding van Gliese 581g. Het bestaan ​​ervan wordt puur afgeleid uit de invloed van zijn zwaartekracht op de rode dwergster Gliese 581.


1. Kepler-22b


Kepler-22b is een exoplaneet waar mensen zich thuis zouden voelen. Helaas bevindt deze exoplaneet zich op ongeveer 600 lichtjaar van de aarde. Maar de omstandigheden zijn erg goed: de temperatuur ligt tussen de -11 en 22 graden Celsius en er is veel water. De diameter van Kepler-22b is 2,4 keer de diameter van de aarde. De exoplaneet draaide in 289,9 dagen om zijn ster Kepler-22. Het is een perfecte kandidaat voor het bestaan ​​van buitenaards leven. Om het te zien, moeten we een ruimtevaartuig uitvinden dat 600 lichtjaar snel genoeg kan reizen.