De snelste boten ter Wereld

Geschreven door Redactie

Mensen zijn echte snelheidsduivels.


Wij ontwikkelen al jaren de snelste auto's, vliegtuigen en schepen. Dankzij slimme technologie kunnen we met de hoogste snelheid op het water varen, wat zeer geschikt is voor adrenalinekick. Ben je benieuwd naar het snelste schip van dit moment? Die krijg je in deze lijst te zien!


Problem Child – 421 kilometer per uur


Het motorvermogen van dit schip bedraagt ​​maar liefst 8000 pk. Dat verklaart waarom het geen probleem is om de topsnelheid van 421 kilometer per uur te halen. Dit schip is ontworpen door Eddie Knox en Larry Bryce. Het is de snelste nitro-raceboot ter wereld. Als je dit schip in actie ziet, lijkt het alsof het op het water vliegt.


Bluebird K7 – 444 kilometer per uur


De Bluebird K7 had ooit het record voor de snelste speedboot ter wereld. Het schip wist een verbazingwekkende snelheid van 444 kilometer per uur te bereiken. Het is ontworpen door Donald Campbell, die op tragische wijze om het leven kwam toen hij probeerde aan boord te gaan van een boot met een snelheid van 482 kilometer per uur.Spirit of Australia – 511 kilometer per uur


De Australian Spirit is momenteel het snelste schip ter wereld. Het is ontworpen door Ken Warby, die het in zijn achtertuin in Sydney heeft geassembleerd. Tijdens een spectaculaire testrit bedroeg de snelheid van het schip maar liefst 511 kilometer per uur. Vandaag heeft geen enkel schip dit record gebroken. Het schip is nu te zien in het Australian National Maritime Museum.