Tiktok is na een blokkade van bijna een half jaar terug in Pakistan.

Geschreven door Redactie

Ongeveer 5 maanden was de blokkade van de app TikTok actief in Pakistan.

Maar nu niet meer. Het was al de vierde keer dat de app was geblokkeerd in Pakistan. Volgens Pakistan zou de app ongepaste beelden toestaan. Ook zouden de beelden gewoon gedeeld kunnen worden.

Spottende video’s over religie werden nier geaccepteerd en daardoor was de toegankelijkheid van TikTok niet mogelijk voor iedereen die Pakistaans is. Sinds de laatste blokkade heeft de toezichthouder van TikTok veel overlegd over aanpassingen. Op deze manier zou de app voor iedereen toegankelijk en niet aanstootgevend zijn. Gebruikers die continu illegale beelden op de app plaatst zullen worden verbannen. Mogelijk voor altijd.

De blokkade is nu opgeheven en TikTok hoopt dat dit de laatste blokkade zal zijn. De Pakistaanse telecomtoezichthouder PTA blijft TikTok in de gaten houden om ervoor te zorgen dat er geen onwettige inhoud word verspreid.