Verzorgingsproducten voor de gevoelige huid

Geschreven door Redactie

Met deze tips geen irritaties meer

Helaas hebben veel mensen last van een gevoelige huid. Bij de verkeerde crème krijg je vlekjes, bultjes, een schrale huid en jeuk. Er zijn tegenwoordig genoeg verzorgingsproducten voor een gevoelige huid. Let bij een gevoelige huid op de volgende punten.

Gebruik geen zeepblok of badschuim. Hoe meer de zeep schuimt, hoe slechter voor de gevoelige huid.

Laat je niet verleiden tot het aanschaffen van producten met termen als ‘hypoallergeen’ of ‘dermatologisch getest’. Deze producten geven wel minder irritatie, maar bieden verder geen garantie. Dermatologisch getest betekent alleen dat het product is getest. Maar op hoeveel proefpersonen en de uitkomst ervan weet je verder niks.

Kies voor producten zonder parfum, zonder gedenatureerd alcohol en ook zonder kleurstoffen. Deze stoffen geven vaak problemen bij een gevoelige huid.

Kies voor producten met anti-inflammatoire en kalmerende ingrediënten. Denk bijvoorbeeld aan allantoïne, niacinamide, groene thee, betaglucaan of zoethoutwortel.

Als je een gevoelige huid hebt kan het best zo zijn dat je allergisch bent voor bepaalde cosmetische ingrediënten. Laat je onderzoeken bij de dermatoloog, hij of zij kan aan het licht brengen waar je allergisch voor bent.