Verwarm je huis zonder te verspillen

Geschreven door Redactie

Slim verwarmen


Het wordt buiten kouder dus gaat de verwarming binnen weer aan. Niemand wil het natuurlijk koud hebben in huis maar, er is ook vast niemand die te veel wil betalen. Met deze tips blijft je huis lekker warm maar betaal je wel minder geld. Neem deze tips mee en je kan honderden euro’s per jaar besparen. En het is ook nog eens beter voor het milieu!

Houd de warmte in huis


Verwarm alleen de ruimtes waar je veel bent en sluit alle deuren. Hiermee kan je tot wel 240 euro per jaar besparen. Tip van flip: met een deurdranger gaat de deur automatisch dicht.

’s Nachts besparen


Door je thermostaat in de nacht op 15 graden te zetten bespaar  je gemiddeld 180 euro per jaar. Als je vloerverwarming hebt, zet je thermostaat dan op 17 of 18 graden. Anders duurt het opwarmen te lang. Je kan het ook overdag toepassen, bijvoorbeeld als er een tijdje niemand thuis is.

Kruip lekker onder de dekens

Zet de verwarming in je slaapkamer uit. Met een elektrische deken of warme kruik is je bed snel opgewarmd en heb je de verwarming helemaal niet nodig. Je bespaart hiermee gemiddeld 80 euro per jaar!

Onze Ambassadeurs