Live: Anders werken in een Groene Stad vanuit Food Forum

Geschreven door Redactie

In aanloop naar de Floriade Expo 2022 organiseert Vereniging Deltametropool in samenwerking met Provincie Flevoland een serie van 6 dialogen Going Green.

Donderdag 3 februari is de laatste dialoog ‘Anders werken in een Groene Stad’ van 15:00 tot 16:30 uur. Deze dialoog wordt live uitgezonden vanuit het paviljoen Food Forum op het Floriadeterrein Almere.

Anders werken in een Groene Stad

Hoe zien werklandschappen er in een ‘groene’ toekomst uit? Gaan we van de monocultuur van werk en productie naar integratie in de stedelijke en ecologische ecosystemen? Nieuwe denkbeelden over de toekomst van werk komen aan bod in deze zesde dialoog. Hoe kunnen we draagvlak voor deze verandering creëren? Hierover gaat Sophie Stravens in gesprek met de sprekers:

  • Karel van den Berghe. Hij is universitair docent Ruimtelijke Ordening en Stedelijke Ontwikkeling bij TU Delft
  • Helmut Thoele. Hij is senior stedenbouwkundige bij de Provincie Zuid-Holland

Interesse in het digitaal bijwonen van deze dialoog? Meld je dan aan via deltametropool.nl.

De serie Going Green

Werken aan een ‘groene stad’, wat houdt dat eigenlijk in? In de serie Going Green is dit onderwerp van gesprek aan de hand van zes cruciale kwaliteiten voor de aard van groene steden: klimaatbestendig, verbonden, zelfvoorzienend, circulair, duurzaam en innovatief.

Live uitzending vanuit het Food Forum

De dialogen vormen een deel van het programma dat Provincie Flevoland met vele andere partijen organiseert om het Food Forum Paviljoen op het Floriadeterrein in Almere op de kaart te zetten bij bedrijven, onderzoekers en ontwerpers. Zij werken intensief aan voedselinnovatie en aan de transitie naar een groene economie. Zo wordt het Food Forum een hotspot van kennisuitwisseling, zowel tijdens de Floriade Expo als daarna binnen het innovatiecomplex Flevocampus.

Floriade Dialogues

Going Green is de bijdrage van provincie Flevoland aan Floriade Dialogues: een initiatief van Floriade Expo 2022. Dit is een serie van internationale presentaties en evenementen om kennis over groene innovatie rondom het thema Growing Green Cities te delen en zo deze innovatie te versnellen. Benieuwd naar het hele programma Floriade Dialogues en hoe u daaraan kunt bijdragen?
.


Onze Ambassadeurs