De drie beste champagnes om mee te proosten

Geschreven door Redactie

Proost op een nieuw en gezond jaar!

Bij Oud en Nieuw hoort natuurlijk champagne. Je begint het goede jaar niet goed als je niet geproost hebt. Dus vlak voor 00:00 uur knal je die kurk van de fles zodat je daarna kan proosten op het nieuwe jaar. Maar welke champagne is nu het beste? Smaken verschillen natuurlijk, maar dit zijn de drie die het beste uit de test zijn gekomen.

Op nummer drie staat Ruinart. De intense geur van wit fruit is waar je deze champagne aan herkent. Het rijpingsproces van de Ruinart duurt minimaal drie jaar. Deze champagne bestaat voor zestig procent uit Pinot Noir en heeft daardoor een volle smaak.

Op nummer twee staat Veuve Clicquot Ponsardin. De naam is al een hele mond vol, maar deze champagne smaakt verrukkelijk. Met een verhouding van 60 á 55 procent Pinot Noir, 28 á 33 procent Chardonnay en 15 á 20 procent Pinot Meunier is deze champagne bij veel mensen favoriet.

En met stip op nummer één staat Moët & Chandon. Veel mensen kennen het en over de hele wereld is hij erg populair. De Champagne is afkomstig uit het Franse Épernay. De meest populair Moët & Chandon is de Brut Impérial, deze is ook het best betaalbaar. Want ja, het is nu eenmaal zo dat je voor goede champagne een prijs betaalt. Maar dan heb je ook wel wat.
Onze Ambassadeurs