De dichtstbevolkte steden in Nederland

Geschreven door Redactie

Nederland is bij uitstek een druk land, en dat is soms te merken in onze steden.

Sommige steden in ons land zijn zeer dichtbevolkt. Hier wonen de mensen heel dicht op elkaar en moet je een vierkante kilometer delen met vele duizenden mensen. 

Haarlem – 5476 inwoners/km²

De stad Haarlem is de hoofdstad van de provincie Noord-Holland en daarmee een belangrijke plaats in de regio. Met gemiddeld 5476 inwoners per vierkante kilometer is dat goed te merken. De stad ligt ook in de buurt van Amsterdam, dus het is niet gek dat de drukte uit de hoofdstad ook overslaat naar deze kleinere stad. Waar herken je Haarlem van? Van de beroemde schilders die hier hebben gewoond, natuurlijk!

Leiden – 5674 inwoners/km²

Deze historische stad heeft een prachtig centrum met verschillende grachten en een aantal eeuwenoude gebouwen. Het heeft de oudste universiteit van Nederland en ligt ook dicht tegen de zee en Den Haag aan. Het is dan ook niet verbazend dat er gemiddeld 5674 inwoners per vierkante kilometer wonen.

Den Haag – 6459 inwoners/km²

Het staat vast: Den Haag is de drukste stad van Nederland met maar liefst 6459 inwoners per vierkante kilometer. Dat zijn er bijna duizend meer dan Leiden. Het is dus niet raar  dat je in deze stad vele  flatgebouwen en wolkenkrabbers vindt, want waar moet je anders al die mensen kwijt? Het is ook het politieke centrum van Nederland, dus alle belangrijke mensen bezoeken deze stad bijna elke dag. Dit maakt het leven in Den Haag dus net iets chaotischer.


Onze Ambassadeurs